پیاز سفید صدفی سبزیجات پیازی شکل هستند که در زیر زمین رشد می کنند.
این پیاز که به عنوان پیاز پیاز یا پیاز معمولی نیز شناخته می شود در سراسر جهان رشد می کند و با پیازچه، سیر، پیازچه، موسیر و تره فرنگی مرتبط است.
پیاز ممکن است چندین فواید سلامتی داشته باشد که بیشتر به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات حاوی گوگرد است.
آنها اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند و با کاهش خطر ابتلا به سرطان، کاهش سطح قند خون و بهبود سلامت استخوان مرتبط هستند.
پیاز که معمولاً به عنوان طعم دهنده یا غذای جانبی استفاده می شود یک غذای اصلی در بسیاری از غذاها است آنها را می توان پخت، آب پز، کبابی، سرخ شده، برشته، تفت داده، پودر یا خام مصرف کرد.
پیازها از نظر اندازه، شکل و رنگ متفاوت هستند اما رایج ترین انواع آن سفید، زرد و قرمز است طعم آن بسته به نوع و فصل آن از ملایم و شیرین تا تند و تند متغیر است.
پیاز را می توان در صورت نابالغی، قبل از اینکه پیاز به اندازه کامل برسد مصرف کرد سپس آنها را پیازچه، پیاز بهاره یا پیاز تابستانی می نامند.
پیاز خام کالری بسیار کمی دارد و در هر 3.5 اونس (100 گرم) تنها 40 کالری دارد از نظر وزن تازه، 89٪ آب، 9٪ کربوهیدرات و 1.7٪ فیبر، با مقادیر کمی پروتئین و چربی تشکیل شده است.
کربوهیدرات ها حدود 9 تا 10 درصد پیاز خام و پخته را تشکیل می دهند.
آنها بیشتر از قندهای ساده مانند گلوکز، فروکتوز و ساکارز و همچنین فیبر تشکیل شده اند یک بخش 3.5 اونس (100 گرم) حاوی 9.3 گرم کربوهیدرات و 1.7 گرم فیبر است، بنابراین کل محتوای کربوهیدرات قابل هضم 7.6 گرم است.
پیاز منبع مناسبی از فیبر است که بسته به نوع پیاز، 0.9 تا 2.6 درصد وزن تازه را تشکیل می دهد آنها بسیار غنی از فیبرهای محلول سالم به نام فروکتان هستند. در واقع، پیاز یکی از منابع غذایی اصلی فروکتان ها است.
فروکتان ها به اصطلاح فیبرهای پری بیوتیک هستند که باکتری های مفید روده شما را تغذیه می کنند.
این منجر به تشکیل اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) مانند بوتیرات می شود که ممکن است سلامت روده بزرگ را بهبود بخشد، التهاب را کاهش دهد و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
با این حال، فروکتان ها FODMAP در نظر گرفته می شوند که ممکن است علائم گوارشی ناخوشایندی را در افراد حساس، مانند افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر ایجاد کنند.