گوجه فرنگی بوته ای حاوی چندین ماده مغذی و ترکیبات مهم برای سلامتی است، مانند ویتامین C، لیکوپن، پتاسیم و ویتامین K و غیره.
گیاه شناسان گوجه فرنگی را به عنوان میوه طبقه بندی می کنند زیرا از تخمدان گیاهان گلدار رشد می کنند و حاوی دانه هستند.
با این حال از آنجایی که گوجه فرنگی به عنوان سبزیجات تهیه و سرو می شود از دیدگاه آشپزی به طور کلی به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود.
در هر صورت، گوجه فرنگی یک غذای خوشمزه و مغذی است که مکمل خوبی برای اکثر برنامه های غذایی سالم است.
یک گوجه فرنگی کوچک (به قطر 2 2/5 اینچ) (91 گرم) 16 کالری، 0.8 گرم پروتئین، 3.5 گرم کربوهیدرات و 0.2 گرم چربی دارد.
گوجه فرنگی منبع عالی ویتامین C، فیبر و ویتامین K است اطلاعات تغذیه زیر توسط USDA ارائه شده است.
یک گوجه فرنگی کوچک (91 گرم) حاوی 3.5 گرم کربوهیدرات است از کربوهیدرات ها، 2.4 گرم از قندهای طبیعی و 1.1 گرم از فیبر است.
گوجه فرنگی به عنوان یک ماده غذایی با شاخص گلیسمی پایین در نظر گرفته می شود.
لیکوپن یک آنتی اکسیدان در گوجه فرنگی است که با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است لیکوپن در غذاهای گوجه فرنگی فرآوری شده مانند سس گوجه فرنگی یا کنسرو گوجه فرنگی بیشتر است زیرا این فرآوری شامل حذف آب و باقی ماندن محصول گوجه فرنگی غلیظ تر است.
لیکوپن موجود در گوجه فرنگی با سایر ویتامین های آنتی اکسیدان (مانند ویتامین های A، E و C) به صورت هم افزایی عمل می کند تا فواید ترکیبی برای سلامت قلب ارائه دهد.
برخی مطالعات رابطه بین لیکوپن موجود در گوجه فرنگی و LDL اکسید شده و کاهش پلاک شریانی را نشان می دهند گوجه فرنگی همچنین حاوی پتاسیم است که به کاهش فشار خون معروف است.
گوجه فرنگی منبع عالی ویتامین A و به طور خاص تر، توتئین و زآگزانتین است این دو شکل ویتامین A در شبکیه انباشته می شوند و از دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن جلوگیری می کنند.
6 مصرف گوجه فرنگی به عنوان بخشی از غذاهای حاوی مقداری چربی مانند سالاد با روغن زیتون باعث بهبود جذب ویتامین های محلول در چربی می شود برای بینایی خوب بسیار مهم هستند.